Over mij

Even voorstellen:
mijn naam is Joep Sengers.

Joep
Fotografie: Helly Blokland

Wie ben ik

Wonend in Vasse, gemeente Tubbergen (OV), en geboren in Vught (1957) in de mooie provincie Noord Brabant, ben ik in mijn vrije tijd graag bezig als fotograaf. Het ‘achter de camera’ staan zit een beetje in mijn familie. Zowel mijn vader als broers waren/zijn fanatieke hobbyisten. Zelf heb ik, in een grijs verleden, nog gewerkt met een analoge Canon AE1 camera. Daarnaast nog een tijdje gefilmd met één van de eerste digitale videocamera’s waarbij ik ook nog lid was van een videoclub in Berlicum (Shot71). Helaas heeft deze hobby de nodige jaren stilgelegen maar vanwege de corona pandemie ben ik (voorlopig) niet in de gelegenheid om mijn beroep uit te oefenen en heb me daarom weer gestort op de fotografie. Allereerst heb ik een moderne spiegelreflex camera (Canon EOS 90D) aangeschaft en ben er mee op pad gegaan.

Waarom fotografeer ik

Het meest ben ik geïnteresseerd in de schoonheid van de dingen. Het vastleggen van en het tonen van schoonheid. Schoonheid in de dingen (het object) of schoonheid qua sfeer, kleur of licht.
Het plezier van het fotograferen, de blijheid bij een enkel resultaat motiveren mij om door te gaan. Na de vele pogingen blijven proberen om een enkel plantje met een dauwdruppel zodanig in beeld te krijgen dat het in mijn beleving de schoonheid van de eenvoud liet zien is mijn ultieme doel.

Locaties

De afgelopen maanden ben ik al op diverse plaatsen geweest om mijn kunsten te verbeteren. Steden als Haarlem, Utrecht, Deventer en Zwolle heb ik bezocht zoals ook de Drunense Duinen, De Maasduinen in Limburg en de Veluwe. Op deze website vind je hier een selectie van deze bezoeken.

Mijn werk

Mijn werk bestaat voornamelijk Portret/modellenfotografie en uit natuurfotografie. Portret/modellenfotografie doe ik op TFP basis. Even voor de leken onder ons, TFP betekent Time For Print. In plaats van een geldelijke betaling voor elkaars diensten gaat de fotograaf ermee akkoord een aantal afdrukken van de beste foto’s van de sessie te verstrekken aan het model en het model geeft toestemming voor het gebruik van de foto’s aan de fotograaf.
Ik beschik (nog) niet over een studio. Dit wegens ruimtegebrek

Contact

Wil jij, als model, een fotoshoot met mij willen afspreken op een (buiten)locatie, neem dan contact met me op via het modellen contractformulier.

Wees welkom

Kijk rustig rond en mocht je vragen hebben, ben je, als fotograaf en/of model, op zoek naar samenwerking of heb je interesse hebben in bepaalde foto’s dan verneem ik dit graag. Neem dan contact met me op via het contactformulier en ik reageer zo spoedig mogelijk.

Veel plezier !